دوره آموزشی دیوارچینی و وال پست ها طبق الزامات پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰
در این دوره که در تاریخ: ۳۰/۹/۱۴۰۱ با درخواست انجمن سازندگان مسکن و ساختمان خراسان جنوبی با حضور جمعی از مهندسین و مجریان و با تدریس مهندس محمدرضا آذرنیا برگزار گردید، نکات اجرایی پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰ در خصوص دیوارهای داخلی و پیرامونی تشریح گردید.
مواردی که در این جلسه مطرح شد بصورت خلاصه و تیتروار بدین شکل بود:
- در دهانه های بالای ۴ متر الزاما نیاز به وادار عمودی (میانی) داریم که در این شرايط وادار از نوع کشویی میتواند هم از نظر فنی و هم اقتصادی مناسب تر از تلسکوپی باشد زیرا هم نیاز به جداسازی و یونولیت ندارد و هم اینکه نیاز به گیره و قلاب برای اتصال میلگردهای بستر نخواهد بود، زیرا این امکان وجود دارد که میلگردهای بستر از فاصله مابین نبشی ها عبور نمایند.
- همچنین هر جا اتصال وادار بصورت کشویی هست، نعل درگاه به وادار جوش می شود و هر جا وادار از نوع تلسکوپی بود، نعل درگاه کشویی خواهد بود. زیرا اتصالات بصورت تلسکوپی بدلیل مقید بودن از طرفین و صرفا حرکت بصورت عمودی میتوانند مانع حرکت دیوار شوند بنابراین لازم هست نعل درگاه بصورت کشویی اجرا شود تا امکان جا به جایی و حرکت از بین نرود.
- همچنین به هیچ وجه از میخ چاشنی برای نصب اتصالات استفاده نمیکنیم زیرا هم از نظر آیین نامه ای و هم فنی مشکل داره، توصیه میشود از رول بولت استفاده شود که نوع مکانیکی آن هم میتواند مناسب باشد و نیازی به چسب های مخصوص نیست.
- اگر جایی وادار کشویی بود ولی نعل درگاه عمود بر وادار نصب میشد (مانند دیوارهای تی شکل) در آنجا هم مانند وادار تلسکوپی، نعل درگاه رو کشویی خواهیم کرد. زيرا با عمود بودن نعل درگاه نسبت به وادار، ممانعت برای حرکت ایجاد میشود که میبایست با ایجاد اتصال بصورت کشویی اين مشکل را رفع نمائيم.
- و اما در گوشه ها و کنج ها
بهترین نوع اتصال وادار در کنج ها و گوشه ها تلسکوپی هست چون هم به صرفه هست و هم از دو جهت میشه گیره زد و دیوار اجرا کرد و همانطور که ذکر گردید وادارهای کشویی مناسب مابین دیوارها هستند.
- همیشه یک رج مانده به آخر را اگر میلگرد بستر بزنید دیگر نیازی به ناودانی منقطع نیست و توصیه میشود در ساختمان های اسکلت فلزی از ناودانی منقطع استفاده نمائيم و از میلگرد بستر صرف نظر نمائيم زیرا به علت احتمال تداخل گیره با نشیمن گاه ها ممکن است نصب گیره در رج مانده به آخر با مشکل مواجه شود. (البته که به ندرت پیش خواهد آمد)
- و در خصوص نماسازی لازم است توی تراز طبقات نبشی ها رو در نما قطع نمائيم و طبقه بعدی را مجزا شروع کنیم و اگر برجستگی در نما داشتیم میبایست آنها را هم در تراز طبقه قطع نموده و صرفا به یک طبقه اتصال دهیم تا با این شکل اختلاف تغییر مکان طبقات رو حل کرده باشیم.
و السلام
محمدرضا آذرنیا
۳۰ آذرماه ۱۴۰۱